Pages

PARSAA klassisesti

15. toukokuuta 2011

Keksin tehdä kunnon lowcarb gourmet -annoksen. Parsaa Hollandaise ja seuraksi serranopossua. Tuli ihan loistavan hyvää, vaikka tein ihan ensimmäistä kertaa elämässäni parsaa.





















PARSA HOLLANDAISE
& SERRANOON PEITELTY POSSU - kahdelle nälkäiselle

1 porsaan sisäfile 400g
1 pkt serranoa (75g)
1 rkl pestoa
timjamia

1 puntti vihreää parsaa
vettä
suolaa
voinokare
timjamia

1 dl valkoviiniä
1 dl kasvislientä tai vettä
salottisipuli 
persiljan- ja tillinvarsia
5 valkopippuria
3 keltuaista
100 g voita
sitruunan mehua
oliiviöljyä

Sivele porsaan sisäfileen pintaan ruokalusikallinen pestoa ja ripottele pinnalle muutama oksa timjamia. Kääräise serraanoon ja paista 180 asteessa n. 30min. Laita folioon lepäämään.

Keitä reilusti vettä isossa kattilassa. Kuori parsat nupusta alaspäin ja leikkaa reilu pala juuresta pois. Laita kiehuvaan veteen timjami, suolaa, voinokare ja parsat. Keitä n. 5 minuuttia.

Sulata voi ja anna jäähtyä hetki - kuori sitten kirkas voi toiseen astiaan talteen ja heitä hera pois. Pyörittele oliiviöljyssä pilkottua salottisipulia hetki ja lisää viini, pippurit sekä tillin- ja persiljan varret. Kiehauta niin, että nestettä jää n. 0,5dl. Lisää keltuaiset vatkaten siivilöityyn nesteeseen. Lopuksi lisää kirkastettu voi koko ajan sekoittaen ja mausta sitruunamehulla (tai valkoviinietikalla). Kaveriksi kaadoimme Gisselbrecht Rieslingin.

Ei kommentteja: